Vastalanító berendezés

 

Kis helyigényű, könnyen telepíthető, 0,5-1m3/h illetve 0,8-1,6 m3/h teljesítményű vastalanító berendezés
a vízben oldott vas ionok eltávolítására és a mechanikai szennyeződések kiszűrésére.Használatával megszűnik a térburkolatok, járólapok, lábazatburkolók, vakolatok, kerti eszközök elszíneződése, ha magas vastartalmú kútvízzel üzemel öntözőberendezésünk. Megtérülése esztétikailag azonnali. További költségei nincsenek, teljesen automata, digitális vezérlőfejjel van ellátva. Csak a bosszúságot, tisztításokat felejtheti el. Vessen véget a barna elszíneződéseknek!

Kútvízzel öntöz? Megsárgult, bebarnult térburkolata? Háza falán barna foltok vannak? Sárgásbarna kerti bútorok, fénytelen rosszul fejlődő növények?
Mechanikai szűrőink hatékonyan távolítják el a vízben található különböző lebegőanyagokat (például rozsdát, homokot, levált vízkődarabkákat).

Nem tudják viszont eltávolítani a vízben oldott állapotban lévő vasat és mangánt. A mangán ritkábban okoz problémát (fekete pehelyszerű szennyeződés). A vízben oldott vas ellenben nagyon gyakran okoz bosszúságot, erre kínálunk egyszerű, elérhető megoldást. A készülékben lévő töltet a vasat azonnal oxidálja és kiszűri a vízből. Az előre beprogramozott idő eltelte után a digitális, automata vezérlő fej elvégzi a vastalanító visszamosatását, öblítését, üzembe helyezését. Semmilyen beavatkozást, karbantartást nem igényel, viszont évekre megoldja az eddig megoldhatatlannak tűnő vas általi elszíneződések képződését. Milliós nagyságrendű térburkolatok, nemes vakolatok, kerti szobrok, kerti bútorok, eszközök védelmét tudjuk megoldani egyszeri beruházással. Természetesen a vas szennyeződések eltávolítása sem kis munka. Aki vasas kútvizet használ lakásában is, nem tud fehéret mosni, vízzel készült italain, főzésre használt edényein kellemetlen barna kicsapódásokat tapasztal.

Vastalanítás

A vastalanító berendezések a vízben oldott vas ionok eltávolítására alkalmasak. A vas vegyületek már viszonylag kis koncentrációban is kellemetlen kiválásokat, lerakódásokat okozhatnak, gyorsítják a korróziót, növelik a bakteriális fertőzés kockázatát. Berendezéseinkben a legjobb minőségű katalitikus töltetet használjuk, mely garantáltan képes teljesíteni feladatát.

BIRM töltetű idővezérelt vastalanító berendezések RX fejjel szerelve

A BIRM hatékony és gazdaságos anyag az oldott vas és mangán vegyületek eltávolítására a nyersvízből. Használható mind gravitációs, mind nyomás alatt működő vízkezelő rendszereknél. Oldhatatlan katalizátorként viselkedik, gyorsítva a reakciót az oldott oxigén és a vas-vegyületek között. A felszíni vizekben a vas a széndioxid hiánya miatt vas(II)-hidrogén-karbonát formájában van jelen és ezért nem szűrhető. A BIRM katalizálja az oxigén és az oldott vas vegyület reakcióját, elősegítve a Fe2+ oxidációját Fe3+-á, amely Fe(OH)3 formájában kiválik és könnyedén szűrhető. Fizikai tulajdonságaiból adódóan a BIRM kiváló szűrőanyag, amelyről egyszerűen, visszamosatással távolítható el a lerakódás. A vastalanítási folyamat során nem merül ki, ezért jelentős gazdasági előnye van más vastalanító eljárásokkal szemben.


Időautomata mosatású BIRM töltetű vastalanító berendezések:

Cikkszám

Csatlakozás

Méret (cm)

Súly (kg)

Ár

BlueSoft 1054BT-RX

1 ”

1600 x 270 x 300

51

195 000.- Ft

BlueSoft 1354BT-RX

1 ”

1610 x 340 x 340

84

245 000.- Ft

BlueSoft 1465BT-RX

1”

1890 x370 x 370

93

270 000.- Ft

BlueSoft 1665BT-RX

1”

1930 x 420 x 420

216

290 000.- Ft

 


 

Szűrési sebesség meghatározása vas egyenérték alapján:

Vas egyenérték Szűrési sebesség
<0.2 mg/l <20 m/h/td>
0.5 mg/l 18 m/h
1.0 mg/l 15 m/h
1.5 mg/l 12m/h
2.0 mg/l 10 m/h

 

Szükséges szűrési felület (m2): Térfogatáram (m3/h) / szűrési sebesség (m/h)
Víz pH-tartománya: 6,8 – 9,0
Az oldott oxigén tartalom legalább 15%-a legyen a vas tartalomnak
A szabad klórtartalomnak kisebbnek kell lennie 0,5 mg/l-nél.
A kénhidrogént a szűrő előtt el kell távolítani.