MG-1 | Mosógép elé köthető vízkezelő berendezésHatékonyan védi a gépeket a lerakódásoktól!
Használata esetén elhagyható a hozzáadott vízlágyító szer adagolása, jelentősen csökkenthető a
mosószer, az öblítő mennyisége. Mosogatógépekben a „nagyon sok az egyben” adalék tabletták
nélkül is ugyanolyan eredményt érünk el.

 


Speciális kialakítású készülék, csatlakozója azonos a mosógép csatlakozójával, így beépítése egyszerű, szakértelmet nem igényel. A használat során a készülékben lévő polifoszfát kristály feloldódik, a kiüresedett készülékház helyére egy új készülék beépítése szükséges. Átlagban, egy 3-4 fős családnál kb. 4-6 hónapig, kedvező körülmények között akár egy évig is biztosítja a kezelt vizet a mosáshoz, mosogatáshoz.

Teljesen elhagyható a vízlágyító szerek, egyéb lerakódás gátló adalékok hozzáadása. Azonnal felére csökkenthető a mosópor, öblítő mennyisége. A vízben lévő kalcium és magnézium molekulák, amelyek valójában a víz „keménységét” okozzák alakra leginkább egy buzogányhoz hasonlíthatóak. Kiálló részei segítik abban, hogy minden érintkező felületbe beleakadjon, hozzátapadjon, lerakódjon. A víz elpárolgása után a kalcium és magnézium ionok , tehát a visszamaradt ásványi anyagok alkotják a vízkövet.

A vízhez adagolt mosószerek szabad kötéseinek kb. fele a vízben lévő oldott ásványi anyagokkal létesít kapcsolatot, tehát a szennyeződések molekuláira már csak a fele oldószer tartalom jut. Ez történik nem csak a mosóporral, hanem a samponnal, tusfürdővel, mosogatószerrel, szappannal is amint vízzel, kemény vízzel érintkezik. A polifoszfát beburkolja, sima gömb alakú bevonatot hoz létre a keménységet adó molekulákon. Egyrészt megakadályozzák, hogy a kalcium és magnézium ionok letapadjanak, lerakódjanak a vízzel érintkező felületekre, másrészt meggátolják, hogy kémiai kötés létesüljön a vízben feloldott tisztítószerek oldószertartalmával.

Ezután az így felszabaduló, helyesebben szabadon maradó oldószer molekulák is részt vesznek a tisztításban, tehát az eddig használt mosószerek azon részecskéi melyek ezelőtt a kalciummal, magnéziummal létesítettek kötést most szennyeződésekkel tudják ezt tenni. Valójában ezért ezután az eddig megszokott mennyiségű mosószernek a felére csökkentésével is pontosan ugyanazt az eredményt érjük mint eddig a duplájával.

A vízkezelő alkalmazásával lokálisan a mosógépben, vagy mosogató gépben ugyanazt az eredményt érjük el, mint egy központi vízlágyító beszerelésével, de csak hatásait illetően. A vízlágyítás azt jelenti, hogy a vízből eltávolítjuk a keménységet okozó ásványi anyagokat, ez esetben viszont csak meggátoljuk, hogy kifejtsék kártékony hatásukat. A polifoszfát adagolókat alkalmazzák majdnem minden ipari vízfelhasználásnál ahol tisztításra, mosásra nagy mennyiségű vizet használnak, például patyolatokban, konzervgyárakban, üzemekben.