EPURBLOC házi-szennyvíz tisztító

Háztartási célokra kifejlesztett szennyvíz tisztító rendszer.

Az Epurbloc megoldást nyújt minden olyan háztartás, kisüzem számára, ahol a szennyvíz elvezetése még nem megoldott, de elhelyezése és szikkasztása megoldható a területen belül.

A termék ára átlagos 1-4 személy felhasználó esetén:

320 000.-Ft -tól   1 320 000.- Ft -ig


MŰKÖDÉSI ELV:

 
A háztartási szennyvíz, tehát a konyha, fürdőszoba és a wc szennyvize bejut az EPURBLOC-ba. A szennyvíz szilárdanyag tartalma először leülepszik, majd egy oxigén nélküli fermentáción megy keresztül, vagyis egy zárt tartályban, speciális baktériumok által lebontásra kerül. Az így kezelt és a környezetre már ártalmatlan szennyvíz keresztülhalad az eliszaposodás jelzőn és egy speciális szikkasztómezőbe jut.  Valójában a megtisztult szennyvíz a földalatt szétterítésre kerül egy erre a célra hozzáépített szabványos szikkasztó mezőn. Az eliszapolódás jelző jelzi ha a berendezés karbantartást igényel. A berendezés nem tartalmaz semmilyen elktromos, mozgó, forgó vagy kopó alkotóelemet.

FONTOS TUDNIVALÓk:

A berendezés minden tekintetben megfelel az Uniós szabványoknak, előírásoknak. CE minősítéssel rendelkezik, így egész Európában kedvelt és alkalmazott megoldás azok számára, akik nem tudnak, vagy nem akarnak hálózati szennyvíz elvezető szolgáltatáshoz kapcsolódni. Javasoljuk a szabálytalan szikkasztás helyett (emésztőgödör) illetve a kétheti szippantás helyett is.

BEÉPÍTÉS

Berendezéseinket a telepítési útmutatásoknak és a műszaki dokumentációnak megfelelően kell elhelyezni. Amennyiben igényli a teljes telepítést is tudjuk vállalni. Terveztetés, engedélyeztetés, anyagbeszerzés, földmunka, tereprendezés. Önnek csak használatba kell vennie.

 

KARBANTARTÁSI MUNKÁK

Az EPURBLOC jó működését évente legalább egy alkalommal meg kell vizsgálni az elszapolódás jelző ellenőrzésével. Ajánlott leüríteni legalább kétévenként egyszer az iszap állandó szintjéig. Eliszapolódás állhat elő, ha elégtelen a vízellátás vagy túlterhelés van; ebben az esetben kiürítendő és kitisztítandó az oldómedence és a be- és kiömlő csőrendszer. Az egyszerűen beillesztett eliszapolódás-jelző az emelő fogantyúval kivehető az oldómedencéből. Ez lehetővé teszi a szűrőanyagok cseréjét vagy nagyon könnyű és hatásos tisztítását (vízsugár) ha telítettek.

 

ENGEDÉLYEZÉS

A berendezés a "lakóépületek egyedi szennyvíztisztításának céljára" minden engedélyezési feltételnek megfelelnek. A Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium, mint új termékre a szennyvíztisztításban, 288. Törzskönyvi szám alatt Alkalmazási Engedélyt adott ki.