Arzénmentesítő berendezés

 

Mechanikai szűrők hatékonyan távolítják el a vízben található különböző lebegőanyagokat
(például rozsdát, homokot, levált vízkődarabkákat).


Mechanikai szűrők hatékonyan távolítják el a vízben található különböző lebegőanyagokat (például rozsdát, homokot, levált vízkődarabkákat). Nem tudják viszont eltávolítani a vízben oldott állapotban lévő arzén, erre kínálunk egyszerű, elérhető megoldást. A készülékben lévő töltet az arzént azonnal kiszűri a vízből. Az előre beprogramozott idő eltelte után a digitális, automata vezérlőfej elvégzi az arzénmentesítő visszamosatását, öblítését, üzembe helyezését. Semmilyen beavatkozást, karbantartást nem igényel, viszontévekre megoldja az eddig megoldhatatlannak tűnő problémáit.


 


Magyarországon a magas arzénkoncentrációjú vízbázisok felszín alattiak, melyekben az arzén geológiai, természetes szennyeződésként jelenik meg. Az Európai Unióhoz történő csatlakozás ivóvízkezelést érintő egyik legnagyobb kihívása az arzéneltávolítás problémája, hiszen az eddig érvényes 50 µg/l helyett 10 µg/l lett! Ez napjainkban több mint 1,3 millió fogyasztót érint!

Arzéncsökkentő berendezések, egyoszlopos digitális mennyiségvezérelt

Az arzéncsökkentő berendezések a vízben oldott három és öt vegyértékű arzén eltávolítására alkalmasak. Az arzén vegyület már nagyon kis koncentrációban is mérgező lehet, mely testünkben folyamatosan akkumulálódik. Az új EU szabvány szerint a víz arzén tartalma nem haladhatja meg a 10 mikro gramm értéket, és ezért e határérték felett arzéncsökkentés kell végezni. Berendezéseinkben a legjobb minőségű és lehető legnagyobb kapacitású katalitikus töltetet használjuk, mely hosszú élete során garantáltan képes teljesíteni feladatát, biztonságosan fertőtleníthető, tisztítása egyszerű visszamosással elvégezhető.
A berendezés tartalmazza a nyomásálló tartályt szűrőgyertyákkal, a digitális vezérlőfejet, a szűrőtöltetet, stb.

Opciók: nemesacél keretre előszerelés, elő,- és utószűrők, stb.

Cikkszám

Csatlakozás

Méret (cm)

Súly (kg)

Ár

BlueSoft 1044AS-RX

1 ”

1340 x 270 x 300

43

340 000.- Ft

BlueSoft 1354AS-RX

1 ”

1610 x 340 x 340

79

560 000.- Ft

BlueSoft 1465AS-RX

1”

1890 x370 x 370

99

780 000.- Ft


Szűrési sebesség: 15-35 m/h
Visszamosatási sebesség: 15-25 m/h